Доступність посилання

ТОП новини

Керівник армії Пакистану провів переговори в Кабулі щодо афганського мирного процесу


Візит Рахіла Шаріфа в Кабул, 27 грудня 2015року
Візит Рахіла Шаріфа в Кабул, 27 грудня 2015року

Керівник армії Пакистану провів переговори в Кабулі з представниками влади Афганістану в рамках нових зусиль щодо відновлення переговорів між урядом Афганістану і екстремістським угрупованням «Талібан».

Генерал Рахіл Шаріф зустрівся в Кабулі 27 грудня з президентом Афганістану Ашрафом Гані і прем’єр-міністром Абдуллою Абдуллою.

Заступник прес-секретаря Абдулли Джавед Фейсал сказав Радіо Свобода, що «сторони обговорили афганський мирний прогрес, взаємні інтереси і безпеку».

Він додав, що «дискусії були плідними», але не повідомив ніяких подробиць про переговори.

Раніше пакистанський військовий представник генерал-лейтенант Асім Салім Баджва сказав, що генерал Рахіл Шаріф збирається до Афганістану з «щирістю і оптимізмом» з метою досягнення кращого управління кордонами і наміром обговорити афганський мирний процес.

Візит Шаріфа відбувається близько двох тижнів після регіональної конференції в Ісламабаді, на якій закликали до відновлення мирних переговорів між афганським урядом і талібами. У конференції взяли участь президент Афганістану Ашраф Гані.

Переговори між представниками талібів і Кабула були заморожені в липні, коли Афганістан оголосив про смерть лідера талібів Мулли Мохаммада Омара.

В останні роки афганські чиновники критикували Ісламбад через те, що таліби вільно діяти в прикордонному районі Пакистану і Афганістану.

XS
SM
MD
LG