Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі на вічі від президента вимагали підписати закон про нові вибори мера


Віче в Кривому Розі, архівне фото
Віче в Кривому Розі, архівне фото

У Кривому Розі під час шостого віча на підтримку кандидата на посаду міського голови від «Самопомочі» Юрія Милобога вимагали від президента України Петра Порошенка підписати закон про позачергові вибори Криворізького міського голови.

За різними даними, в заході взяло участь від кількох сотень до тисячі людей, також були присутні народні депутати від «Самопомочі» Єгор Соболєв та Семен Семенченко. У руках учасники тримали плакати з написами «Президенте, підпиши закон!», «Вілкулів за ґрати».

Учасники заходу також ухвалили звернення до «представників демократичних сил» з вимогою висунути єдиного кандидата на вибори мера.

Верховна Рада України призначила позачергові вибори мера Кривого Рогу Дніпропетровської області на 27 березня 2016 року.

За офіційними даними, під час виборів 15 листопада в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

Після виборів міського голови 15 листопада у Кривому Розі тривали протести проти визнання результатів виборів.

XS
SM
MD
LG