Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти заявляють про обстріл «інспекційної групи» у Комінтернові


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Донецькі сепаратисти заявляють, що «інспекційна група» у селищі Комінтернове потрапила під обстріл нібито з боку українських військових.

Як повідомляє сепаратистський сайт «ДАН», до складу «інспекційної групи» входили представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і Спільного центру контролю та координації припинення вогню на Донбасі (СЦКК). Про це заявив один з ватажків угруповання «ДНР» Едуард Басурін, який нібито також потрапив під снайперський вогонь з боку українських військових у селищі Комінтернове.

Наразі ні представники ОБСЄ, ні СЦКК про обстріл не повідомляють, а українські військові цих заяв сепаратистів не коментують.

Проте раніше сьогодні українська сторона у СЦКК повідомляла про те, що попереджена провокація бойовиків біля селища Комінтернове. За даними українських військових, проросійські бойовики «намагались скерувати патруль СММ ОБСЄ у засідку, де під виглядом перевдягнутих у форму військовослужбовців ЗСУ, вони планували обстріляти представників місії, звинувативши українських військових у порушенні Мінських домовленостей».

Комінтернове – селище на нейтральній території неподалік Маріуполя, до цього селища цього тижня заходили з військовою технікою бойовики угруповання «ДНР». В ОБСЄ повідомили, що їхні спостерігачі 24 грудня змогли відвідати селище Комінтернове тільки під наглядом бойовиків із угруповання «ДНР». Тоді на головній вулиці селища спостерігачі зафіксували свіжі сліди гусениць, що відповідали слідам від БМП і танків.

XS
SM
MD
LG