Доступність посилання

ТОП новини

Засідання суду у справі Корбана триває понад 20 годин


Геннадій Корбан на засіданні Дніпровського суду Києва, 28 грудня 2015 року
Геннадій Корбан на засіданні Дніпровського суду Києва, 28 грудня 2015 року

У Дніпровському районному суді Києва понад 20 годин триває засідання у справі про зміну запобіжного заходу лідерові партії «Укроп» Геннадію Корбану. Як випливає із прямої відеотрансляції засідання, упродовж останніх годин сторона захисту клопотала про відведення суддів у справі Оксани Бірси та Миколи Чауса, але ці клопотання не були задоволені.

Сам Геннадій Корбан навіть відмовлявся від своїх адвокатів на час розгляду відводу судді Чауса. Також лідер партії «Укроп» наполягав, що його адвокати вже не можуть об'єктивно сприймати дійсність через втому.

Крім того, слідчий суддя Оксана Бірса двічі відмовляла у задоволенні клопотання адвокатів Корбана про призначення судово-медичної експертизи і перенесення засідання.

26 грудня вранці у Дніпровському районному суді Києва розпочалося засідання з розгляду клопотання Генеральної прокуратури України про зміну запобіжного заходу Геннадію Корбану. У прокуратурі наполягають, щоб домашній арешт був замінений триманням під вартою.

Засідання 27 грудня розпочалося близько 9:30, після 15:00 за клопотанням прокурорів із лікарні на суд привезли підозрюваного Геннадія Корбана.

31 грудня закінчується термін домашнього арешту Корбана.

31 жовтня лідера партії «Укроп» затримала СБУ, оголосивши йому про підозру за низкою статей Кримінального кодексу, серед яких створення злочинного угруповання. Корбан усі звинувачення відкидає. Згодом силовики перевезли його до Києва.

Печерський районний суд Києва виніс рішення про домашній арешт Корбана на два місяці – до 31 грудня 2015 року включно. У постанові визначено, що Корбан має носити електронний засіб контролю.

1 грудня Апеляційний суд Києва залишив без змін ухвалу Печерського районного суду.

XS
SM
MD
LG