Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: у зоні АТО за добу ніхто з військових не загинув і не поранений


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

У зоні проведення антитерористичної операції на сході України за минулу добу ніхто з українських військових не загинув і не поранений, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

«Вчора ситуація на сході України стала дещо спокійнішою. За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений. Також не було зафіксовано жодного епізоду застосування важкого озброєння з боку противника», – сказав Лисенко.

В угрупованні «ДНР», що контролює частину Донецької області України, заявляють, що українські військові обстріляли Комінтернове «на півдні ДНР». За повідомленням, постраждалих не було, пошкоджена лінія електропередач. Комінтернове – селище на нейтральній території неподалік Маріуполя. За даними штабу АТО, до цього селища минулого тижня заходили з військовою технікою бойовики угруповання «ДНР». Самі бойовики це заперечували. В ОБСЄ повідомили, що їхні спостерігачі 24 грудня змогли відвідати селище Комінтернове тільки під наглядом бойовиків із угруповання «ДНР». Тоді на головній вулиці селища спостерігачі зафіксували свіжі сліди гусениць, що відповідали слідам від БМП і танків.

В угрупованні «ЛНР», що контролює частину Луганської області, про обстріли не повідомляють, але заявляють, що Збройні сили України «перекинули 10 одиниць важкої техніки до лінії зіткнення».

За підсумками засідання контактної групи у Мінську 22 грудня, були домовленості про режим тиші на Донбасі, який мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року.

Від вересня сторони конфлікту переважно дотримувалися режиму припинення вогню на Донбасі, були лише поодинокі випадки порушень цього режиму. Проте від початку листопада все частіше надходили повідомлення про порушення режиму припинення вогню, в тому числі із застосуванням заборонених Мінськими угодами важких озброєнь. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG