Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат російського спецпризначенця Єрофеєва просить надати їй охорону


Оксана Соколовська
Оксана Соколовська

Адвокат заарештованого в Україні російського військового Євгена Єрофеєва Оксана Соколовська заявляє про тиск на неї з боку прокуратури і просить суд надати охорону.

Відповідне клопотання вона оголосила на засіданні Голосіївського районного суду Києва, який продовжує розглядати справу Єрофеєва і ще одного затриманого російського військового Олександра Александрова.

Адвокат нагадала, що в середині грудня прокуратура Київської області провела у неї вдома обшук. Соколовська стверджує, що проти неї фальсифікують кримінальну справу.

Представники Головної військової прокуратури виступили проти задоволення її клопотання. Вони зазначили, що у провадженні військової прокуратури немає досудових розслідувань щодо Соколовської.

Для вирішення питання щодо клопотання адвоката про гарантування їй безпеки колегія суддів пішла в дорадчу кімнату.

Російські спецпризначенці Олександр Александров і Євген Єрофеєв були затримані 16 травня в зоні проведення АТО поблизу Щастя Луганської області. Прокурори висунули обом однакові обвинувачення: у незаконному перетині кордону, та, серед іншого, звинуватили у вбивстві військового. Російським спецпризначенцям також інкримінують терористичний напад на позиції 92-ї бригади, яка охороняла ТЕЦ біля міста Щастя. Спочатку Єрофеєв і Александров назвались російськими військовими, але на суді відмовилися від свідчень.

XS
SM
MD
LG