Доступність посилання

ТОП новини

У Міноборони попереджають про підготовку провокацій з боку бойовиків на свята


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

У головному управлінні розвідки міністерства оборони України заявляють, що проросійські бойовики мають намір організувати провокації на всій лінії розмежування на Донбасі на новорічні та Різдвяні свята.

«Згідно з аналізом головного управління розвідки Міноборони, в короткостроковій перспективі слід очікувати нових провокації з боку бойовиків на всій лінії розмежування», – повідомив представник головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

Він уточнив, що цей прогноз стосується саме новорічних та різдвяних свят.

Сепаратисти наразі цих заяв не коментували.

На вихідних у Міноборони повідомляли про провокацію сепаратистів біля селища Комінтернове. За даними українських військових, проросійські бойовики «намагались скерувати патруль СММ ОБСЄ у засідку, де під виглядом перевдягнутих у форму військовослужбовців ЗСУ, вони планували обстріляти представників місії, звинувативши українських військових у порушенні Мінських домовленостей».

Згодом сепаратисти заявили, що «інспекційна група», у складі якої були і спостерігачі ОБСЄ, у селищі Комінтернове потрапила під снайперський обстріл нібито з боку українських військових.

Пізніше у ОБСЄ повідомили, що 27 грудня біля селища Комінтернове стався інцидент із застосуванням стрілецької зброї, спостерігачі не уточнили, яка сторона конфлікту здійснила обстріл.

XS
SM
MD
LG