Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: інша політична ситуація між Києвом і Москвою зможе повернути Кольченка і Сенцова додому


Світлана Сидоркіна
Світлана Сидоркіна

Адвокат кримчанина Олександра Кольченка, засудженого в Росії, Світлана Сидоркіна вважає, що її підзахисний і засуджений разом із ним український режисер Олег Сенцов, зможуть повернутися додому з російської в’язниці тільки в умовах зміни політичних відносин між Україною і Росією. Про це Сидоркіна сказала в ефірі Радіо Крим.Реалії.

«На російське правосуддя розраховувати не доводиться. Я сподіваюся, що політична ситуація між Україною і Росією зміниться і сторони знайдуть можливість, щоб вирішити дану ситуацію і повернути хлопців на батьківщину», – сказала Сидоркіна.

За її словами, захист не має інформації про якийсь реальний процес обміну військовополоненими і політичними в’язнями між Україною і Росією.

«Я про це знаю рівно стільки, скільки знаєте ви із засобів масової інформації. Оскільки прямого діалогу з цього приводу з нами, як з адвокатами, не було. Все що кажуть, все – на рівні чуток», – зазначила Сидоркіна.

25 серпня російський суд засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років ув’язнення у колонії суворого режиму. Активісту Олександру Кольченку російський суд дав 10 років в’язниці. Їх засудили за звинуваченням в організації терактів у Криму. Обидва українці звинувачення відкидають, називаючи справу політичною.

XS
SM
MD
LG