Доступність посилання

ТОП новини

Херсонські фермери перекрили Мелітопольську трасу


Херсонські фермери перекрили Мелітопольську трасу (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:35 0:00

Працівники сільськогосподарської галузі Херсонської області перекрили трасу Е-58 на Мелітополь. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, поблизу села Петропавлівка Каховського району селяни з плакатами ходять пішохідним переходом, блокуючи проїзд транспорту.

Уздовж траси вишикувалися понад 100 одиниць сільськогосподарської техніки, прикрашеної синьо-жовтими прапорами і транспарантами.

Учасники протесту заявляють, що акція безстрокова і триватиме доти, поки президент не накладе вето на закон, який скасовує спеціальний режим оподаткування ПДВ для аграріїв.

На схожі страйки по всій країні фермери вийшли 28 грудня. Аграрії частково перекрили рух на магістралях міжміського сполучення в Запорізькій, Херсонській, Чернігівській, Черкаській, Київській, Вінницькій й інших областях.

Фермери обурюються, що їхні інтереси при ухваленні державного бюджету не були враховані. Основне обурення в аграріїв викликало скасування спецрежиму сплати ПДВ. До ухвалення закону весь податок на додану вартість залишався на спеціальних рахунках сільгосппідприємств. Тепер аграрії мають віддавати частину нарахованого податку до бюджету – і розмір залежить від виду діяльності: рослинництво – 85%, свинарство і птахівництво – 50%, скотарство – 20%. Для експортерів передбачено відшкодування ПДВ, але першочергово його отримуватимуть великі підприємства.

Влада наголошує, що пріоритетами все ж таки залишаються оборона країни, зарплата бюджетників і пенсії, тому сільським господарствам необхідно поставитися із розумінням до наповнення бюджету країни.

XS
SM
MD
LG