Доступність посилання

ТОП новини

Адміністрації президента: розмова лідерів «нормандської четвірки» запланована на 30 грудня


Петро Порошенко і Ангела Меркель (©Shutterstock)
Петро Порошенко і Ангела Меркель (©Shutterstock)

В Адміністрації президента України підтвердили намір провести телефонної розмови лідерів «нормандської четвірки» 30 грудня.

Як повідомляє прес-служба президента, Петро Порошенко скоординував позиції з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель напередодні телефонної розмови у «нормандському форматі», яка запланована на 30 грудня.

Під час телефонної розмови Порошенко і Меркель обговорили стан виконання Мінських домовленостей, наголосивши на необхідності їх повного виконання.

Меркель також підтвердила незмінність політики щодо невизнання анексії Криму, повідомляє прес-служба президента України.

У прес-службі Меркель про цю розмову наразі не повідомляють.

Напередодні у Кремлі заявили, що телефонна розмова лідерів країн «нормандської четвірки» може відбутися до кінця цього року.

До «нормандської четвірки», яка намагається мирними засобами врегулювати конфлікт на Донбасі, входять Росія, Німеччина, Франція та Україна.

Раніше повідомлялося, що лідери «нормандської четвірки» мають вирішити питання роботи Тристоронньої контактної групи в 2016 році. 22 грудня уповноважена президента з мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко зазначила, що найближчим часом долю Мінських груп має вирішити «нормандська четвірка».

XS
SM
MD
LG