Доступність посилання

ТОП новини

Віце-прем’єр Росії Рогозін назвав акуратними удари російської авіації у Сирії


Віце-прем'єр-міністр Росії Дмитро Рогозін
Віце-прем'єр-міністр Росії Дмитро Рогозін

Віце-прем'єр-міністр Росії Дмитро Рогозін заявляє, що російська авіація у Сирії завдає точних і акуратних ударів по ворогу. Його слова цитують російські ЗМІ з посиланням на інтерв'ю телеканалові «Росія-24».

«Якщо б ми не акуратно завдавали ударів, то це було б пов'язано з великою кількістю супутніх людських жертв. Уявіть, який був би вереск русофобський проти нас, а цього нічого немає. Чому? Та тому, що ми в копієчку б'ємо», – сказав Рогозін.

За його словами, для російських військових у Сирії завданням є «бити точно по ворогу», який ховається в бункерах, спеціальних укриттях, намагається ховатися серед цивільного населення.

При цьому Рогозін переконаний, що цю перевірку російські озброєння пройшли успішно.

США у вівторок висловили «дуже глибоке» занепокоєння тим, що після вступу Росії у війну в Сирії там гине дедалі більше цивільних. Як заявив речник Державного департаменту Марк Тонер, неурядові організації подають «надзвичайно тривожні» звіти про те, що російські повітряні удари вбили в Сирії сотні цивільних людей, серед них працівників рятувальних служб, і зруйнували цивільні об’єкти – лікарні, школи чи ринки. Такі дії Росії перешкоджають урегулюванню в Сирії, заявив представник Держдепартаменту США.

Минулого тижня міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявила, що в результаті російських авіаударів у Сирії загинули сотні цивільних і вони можуть розглядатися як воєнні злочини. Правозахисники також звинуватили Росію в застосуванні некерованих авіабомб у густонаселених районах і касетних боєприпасів. Міністерство оборони Росії відкинуло звинувачення, заявивши, що цей звіт є «кліше і брехнею».

Росія втрутилася у громадянську війну в Сирії на боці режиму президента Башара аль-Асада наприкінці вересня під приводом боротьби проти екстремістського угруповання «Ісламська держава». Але більшість своїх ударів Москва завдає не проти «Ісламської держави», а проти інших супротивників сирійського режиму, про що свідчать регулярно оприлюднювані матеріали самого Міністерства оборони Росії, а також численні повідомлення з Сирії.

XS
SM
MD
LG