Доступність посилання

ТОП новини

Можливий новий формат «Мінськ-3» не є гарантією врегулювання конфлікту на Донбасі – Мельник


Олексій Мельник
Олексій Мельник

У випадку появи ініціативи про новий формат домовленостей «Мінськ-3» з боку учасників «нормандської четвірки» результат врегулювання конфлікту на сході України не буде кращим, ніж в рамках попередніх угод. Про це в коментарі Радіо Свобода заявив співдиректор програм зовнішньої політики і міжнародної безпеки Центру імені Разумкова Олексій Мельник.

«Можна переписати (угоди – ред.), але найстрашніше, що в цій ситуації буде, крім війни, це «Мінськ-3». Тому що якщо згадати, як починалися «Мінськ-1» і «Мінськ-2», то це кожного разу має бути суттєве загострення. А потім Україну усаджують з Путіним, разом з європейськими партнерами, за стіл переговорів, але вже на гірших умовах», – сказав Мельник.

«На жаль, поки що така ситуація склалася, що будь-які навіть дуже добре підібрані формати чи прописані домовленості дають лише невелику надію на те, що Росія їх буде дотримуватися і це допоможе нам у врегулюванні конфлікту», – додав експерт.

Сьогодні лідери України, Росії, Німеччини та Франції в так званому «нормандському форматі» обговорять виконання мінських угод і перспективи діалогу сторін у 2016 році щодо врегулювання конфлікту на сході України.

Чинність мінських домовленостей збігає 31 грудня нинішнього року. Очікують, що в перебігу телефонної розмови лідерів держав так званого «нормандського формату» цей термін офіційно продовжать на 2016 рік.

XS
SM
MD
LG