Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: справу проти екс-заступника голови Донецької ОДА щодо співпраці з Курченком передали до суду


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура України заявляє про направлення до суду обвинувального акту щодо одного з колишніх заступників голови Донецької облдержадміністрації, який, за даними слідства, сприяв злочинній групі під керівництвом Сергія Курченка.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, слідчі закінчили досудове розслідування щодо одного з колишніх заступників голови Донецької обласної державної адміністрації, який, зловживаючи службовим становищем, шляхом службового підроблення сприяв злочинній групі під керівництвом Курченка у заволодінні державним майном – скрапленим газом, яким володіли компанії «Укрнафта» і «Укргазвидобування».

Таким чином, спричинено збитків на загальну суму понад 400 мільйонів гривень, що є особливо великим розміром, наголошують у прокуратурі.

Колишнього чиновника підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), частиною 2 статті 366 (службове підроблення) Кримінальний кодексУкраїни.

У липні Генпрокуратура направила до суду обвинувальні акти щодо колишніх заступників голів Харківської, Київської та Черкаської облдержадміністрацій. За даними прокуратури, ці високопосадовці протягом 2010 року – лютого 2014 року сприяли групі осіб під керівництвом Сергія Курченка у заволодінні значними обсягами належного компаніям «Укргазвидобування» та «Укрнафта» скрапленого газу шляхом його придбання на спеціалізованих аукціонах за нижчими від ринкових цінами.

Раніше Генпрокуратура визнала групу компаній СЄПЕК Сергія Курченка, яку пов’язують з «Сім’єю» колишнього президента Віктора Януковича, злочинною організацією і повідомила про досудове розслідування за фактом створення злочинної організації, «члени якої упродовж 2010-2014 років вчинили низку тяжких та особливо тяжких злочинів у різних сферах економіки з метою заволодіння майном державних підприємств, що входять до системи Міністерства інфраструктури, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, зокрема компаній «Нафтогаз» та «Укргазвидобування», а також Національного банку України».

Компанії групи СЄПЕК Сергія Курченка викуповувала практично весь обсяг скрапленого газу на аукціонах держкомпанії «Укргазвидобування» упродовж кількох років.

XS
SM
MD
LG