Доступність посилання

ТОП новини

Мінфін: темпи приватизації у 2016 році не збільшать дефіцит бюджету


Наталія Яресько ©Shutterstock
Наталія Яресько ©Shutterstock

Перебіг приватизації у 2016 році не погіршить показників українського бюджету: навіть за відсутності масштабної приватизації бюджетний дефіцит не перевищить рекомендованих МВФ 3,7% від ВВП. Про це заявила міністр фінансів України Наталія Яресько, відповідаючи на запитання Радіо Свобода під час прес-конференції.

«Приватизаційні надходження не включені до загальних бюджетних надходжень. Це 17 мільярдів гривень, які в разі успішної приватизації покриватимуть (частково) дефіцит бюджету. Минулого року ми так само закладали їх у бюджет для покриття бюджетного дефіциту, але вона, на жаль, приватизація не відбулася. Певною мірою це добре, що ми не проводили приватизацію поспіхом і непрозоро. Наступного року вона може відбутися прозоро», – сказала вона.

Яресько не вважає, що конфлікт на Донбасі нашкодить приватизації, головними передумовами якої вона вважає привабливий інвестиційний клімат та прозорі конкурси щодо продажу підприємств.

Серед найбільших активів, які можуть бути продані в новому році, міністр фінансів називає «Укрспирт», Одеський припортовий завод та «Центренерго».

Раніше передбачені в бюджеті-2016 надходження від приватизації стали об’єктом критики з боку частини експертів, які називали цю суму нереалістичною, відтак припускали, що реальний дефіцит бюджету буде більшим ніж той рівень, який заклали у бюджет та погодили з МВФ.

XS
SM
MD
LG