Доступність посилання

ТОП новини

Путін підписав указ про відновлення дії ЗВТ з Україною в частині експортного мита на газ


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про часткове відновлення дії договору про зону вільної торгівлі з Україною в частині мита на експорт природного газу.

«Відновити з 1 січня 2016 року щодо України дію розділу II додатка до договору про зону вільної торгівлі в частині мита, застосовуваного Росією при експорті природного газу», – мовиться в указі.

16 грудня президент Росії Володимир Путін підписав указ про припинення з 1 січня 2016 року дії договору про зону вільної торгівлі (ЗВТ) у межах СНД щодо України. У Москві зазначають, що жодними пільгами і преференціями Україна в торгівлі з Росією з 1 січня 2016 року користуватися не буде. Пізніше російський парламент ухвалив також закон про припинення дії цього договору; сьогодні Путін підписав цей закон.

Росія раніше повідомляла про намір з 1 січня 2016 року односторонньо скасувати преференційний режим для України в зоні вільної торгівлі в межах СНД у відповідь на початок функціонування з цього дня зони вільної торгівлі між Україною і ЄС, яка починає діяти з 1 січня 2016 року.

Сьогодні український уряд запровадив дзеркальні контрзаходи щодо Москви.

XS
SM
MD
LG