Доступність посилання

ТОП новини

Україна перерахувала понад 2 мільярди гривень міжнародним організаціям на закупівлю ліків


Ігор Перегінець
Ігор Перегінець

Україна повністю перерахувала міжнародним організаціям кошти для проведення закупівель ліків. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив заступник міністра охорони здоров’я Ігор Перегінець.

«Усі гроші, два мільярди 198 мільйонів гривень на закупівлі через міжнародні організації, перераховані на 100%», – зазначив він.

«Минулого тижня ми перерахували всі кошти дитячому фонду ЮНІСЕФ для закупівель вакцини, і вже найближчим часом ЮНІСЕФ почне їх закуповувати. Я думаю, що починаючи з кінця січня – початку лютого вже будуть відбуватись поставки вакцин в Україну», – наголосив Перегінець.

Зокрема, за інформацією МОЗ України, 24 грудня 2015 року дитячому фонду ООН ЮНІСЕФ було перераховано понад 13,5 мільйона доларів за напрямами «Централізована закупівля імунобіологічних препаратів для проведення імунопрофілактики населення» і «Централізована закупівля виробів для забезпечення умов температурного контролю імунобіологічних препаратів». Ці кошти покриють закупівлю товарів і супутніх послуг включно з доставкою до України і розвезенням до кінцевого споживача – визначених закладів охорони здоров’я.

Водночас у рамках закупівель за кошти 2015 року не закуповуватиметься вакцина проти поліомієліту, оскільки поки що Україна має достатню кількість доз цієї вакцини за рахунок наданої гуманітарної допомоги.

Раніше Україна вже переказала кошти для закупівель ліків ПРООН і британському агентству Crown Agents. Зокрема, Crown Agents було перераховано близько 750 мільйонів гривень на закупівлю онкологічних й онкогематологічних препаратів, а також хіміопрепаратів, радіологічних препаратів і препаратів супроводу онкологічних хворих. ПРООН повинна закупити лікарські засоби для лікування і діагностики туберкульозу, ВІЛ-інфекції, гемофілії, вірусного гепатиту В і С на 620 мільйонів гривень.

XS
SM
MD
LG