Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: за добу на сході України ніхто з військових не постраждав


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу в зоні проведення АТО на сході України жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений, заявив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

«Минулої доби противник знову застосував важке озброєння не кількох ділянках фронту. Втім, на загальну обстановку на лінії зіткнення це не вплинуло», – сказав він.

За словами Лисенка, режим тиші «зразково» дотримується на Луганщині, обстріли були на Донецькому і Маріупольському напрямках.

«Протягом доби ворог кілька разів порушив режим тиші поблизу селища Троїцьке, що на межі Луганської і Донецької областей. Під час крайнього, вечірнього обстрілу бойовики застосували БМП. Натомість в околицях селища Луганське вперше за багато тижнів вчора було спокійно. У Зайцевому вчора ввечері зафіксовано 2 ворожих обстріли з 82-мм міномета. Один із них вівся з півдня, другий – зі сходу. Околиці селища Новгородське вчора були найбільш неспокійним місцем по всій лінії зіткнення – там зафіксовано 12 обстрілів», – сказав речник.

Мінометний обстріл, за його словами, відбувся у Пісках. «Противник порушив режим у Мар’їнці, одночасно ведучи вогонь по двох наших опорних пунктах. Вогонь був прицільним», – додав Лисенко.

В угрупованні «ДНР», що контролює частину Донецької області України, заявляють, що обстрілів минулої доби не було.

В угрупованні «ЛНР», що контролює частину Луганщини, про обстріли не повідомляють.

Від вересня сторони конфлікту переважно дотримувалися режиму припинення вогню на Донбасі, були лише поодинокі випадки порушень цього режиму. Проте від початку листопада все частіше надходять повідомлення про порушення режиму припинення вогню, в тому числі із застосуванням заборонених Мінськими угодами важких озброєнь. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG