Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго» планує до 1 січня відремонтувати ЛЕП до Криму


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Влада Херсонської області повідомляє, що енергетики планують до завтрашнього дня закінчити ремонтні роботи на ЛЕП «Каховська – Титан», якою постачається електрика в анексований Росією Крим.

Як повідомили в Херсонській облдержадміністрації, ремонтні роботи почнуться 31 грудня о 17:00.

Раніше в поліції області повідомили, що, за попередніми даними, опора ЛЕП була пошкоджена вибухом.

30 грудня пізно ввечері в районі села Богданівка Каховського району Херсонщини в результаті спрацювання системи захисту перервалося постачання електроенергії лінією «Каховська – Титан» із материкової частини України, у результаті чого подача електроенергії до Криму зупинилася. Без електропостачання залишилися кілька районів півострова, а також міста Євпаторія і Саки. У Криму і Севастополі через проблеми з електропостачанням обмежили подачу електрики споживачам і припинили рух тролейбусів.

22 листопада через підрив електроопор в Херсонській області анексований Росією Крим був знеструмлений. З часом було відновлене постачання електрики з материкової частини України однією з чотирьох ліній, «Каховська – Титан». Зараз Крим забезпечується електрикою і за рахунок генераторних привезених установок, і через енергоміст із Росії.

XS
SM
MD
LG