Доступність посилання

ТОП новини

Речник АТО: за минулу добу на сході України військові не постраждали


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 31 грудня 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 31 грудня 2015 року

За минулу добу в зоні конфлікту на сході України не загинув і не був поранений жоден український військовослужбовець, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, в останній день 2015 року ситуація на фронті залишалася незмінною: відбувалися «бойові дії низької інтенсивності в ключових точках на лінії зіткнення».

«Водночас слід зауважити, що ворог дещо активізувався після 23-ї години 31 грудня. Противник послуговується московським часом, отже, тоді бойовики вже «відсвяткували», – додав речник.

За його словами, епіцентром протистояння вчора був район донецького аеропорту по всьому фронту від Авдіївки до Пісків.

«При цьому двічі противник застосував важке озброєння – 82-міліметрові та 120-міліметрові міномети відповідно. Окрім гранатометів та стрілецької зброї, ворог використав ЗУ-23-2 (зенітні установки, які часто використовують як швидкострільні гармати – Ред.) і снайперів. Найбільше обстрілів було в Пісках», – сказав Мотузяник.

Водночас в угрупованні «ДНР», що контролює частину Донецької області України, заявляють про 11 обстрілів своїх позицій з боку сил АТО. За повідомленням сепаратистів, один їхній бойовик загинув.

В угрупованні «ЛНР», що контролює частину Луганщини, про обстріли минулої доби не повідомляють.

Від вересня сторони конфлікту переважно дотримувалися режиму припинення вогню на Донбасі, були лише поодинокі випадки порушень цього режиму. Проте від початку листопада все частіше почали надходити повідомлення про порушення режиму припинення вогню, в тому числі із застосуванням заборонених Мінськими угодами важких озброєнь. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

За підсумками засідання контактної групи у Мінську 22 грудня були домовленості про черговий режим тиші на Донбасі, що мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, але повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити.

XS
SM
MD
LG