Доступність посилання

ТОП новини

У Криму почали розбиратися з чиновниками через відсутність електрики новорічної ночі


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Голова російської окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов доручив провести персональні службові розслідування щодо роботи чиновників новорічної ночі за умов нестачі електроенергії.

Як заявив Аксьонов, велика кількість скарг від населення до штабів із ліквідації надзвичайної ситуації на півострові, зокрема, на недотримання графіків вимикання електроенергії чи на неможливість дотелефонуватися до цих штабів, свідчить, що представники окупаційної влади «недопрацювали» й не ухвалили належних рішень.

За його словами, які наводить сайт проекту Радіо Свобода Крим.Реалії, за результатами таких розслідувань будуть вжиті «адміністративні заходи», а можливо, і «зроблені оргвисновки» щодо декого з посадовців.

Увечері 31 грудня російська окупаційна влада Криму заявила, що новорічної ночі треба зробити все можливе, щоб, попри нестачу електроенергії, всі мешканці окупованого півострова змогли подивитися телезвернення президента сусідньої Росії Володимира Путіна. Як написав у фейсбуці Аксьонов, завдання полягає в тому, щоб надати електроенергію «в повному обсязі» з 9-ї вечора до 1-ї ночі. Він пообіцяв, що «Новий рік і звернення президента ніхто не пропустить». Але насправді чимала частина Криму зустрічала Новий рік у темряві, а там, де електрику подали, це в багатьох місцях сталося на коротший час.

Увечері 30 грудня до Криму знову припинилося постачання електроенергії високовольтною лінією «Каховська – Титан» із материкової частини України – єдиною, яка на той час працювала. Без електропостачання залишилися кілька районів півострова й деякі міста. Нині Крим забезпечується електрикою за рахунок власної генерації, привезених генераторних установок і через енергоміст із сусідньої Росії, але цієї електроенергії не вистачає, і енергопотужності півострова зазнають частих аварій через перевантаження.

XS
SM
MD
LG