Доступність посилання

ТОП новини

На телеканалі «1+1» ролик перед новорічним вітанням президента назвали «інструментом політичної пропаганди»


Власник компанії «1+1 Медіа» Ігор Коломойський
Власник компанії «1+1 Медіа» Ігор Коломойський

Генеральний директор «1+1 Медіа» Олександр Ткаченко заявив, що телеканал «1+1» не показав відеоролик перед новорічним виступом президента України Петра Порошенка, щоб не використовувати телеефір як «інструмент політичної пропаганди». Про це він заявив після того, як у соцмережах, а також в журналістському середовищі звинуватили журналістів каналу в цензурі, оскільки у ролику якраз під час титрів із написом «Початок деолігархізації» промайнуло обличчя власника компанії «1+1 Медіа» Ігоря Коломойського.

«Ми вважали зайвим використання в новорічну ніч телеефіру, як інструменту політичної пропаганди. Тому звіт не поставили, а саме звернення видали в ефір, хоч і від цього пережитку, вважаємо, пора відмовлятися, раз ми прагнемо в Європу», – сказав Ткаченко.

Водночас журналіст Віктор Уколов у своєму блозі на сайті видання «Українська правда» написав: «Безпрецедентний випадок цензури – олігархічний телеканал обрізав привітання президента. Не влада цензурувала ЗМІ, а навпаки, на догоду власнику, телеканал спробував цензурувати владу».

Генеральний директор «1+1 Медіа» Олександр Ткаченко у відповідь заявив: «Тим хто занепокоївся про нібито «вирізані кадри» з півторасекундною появою Коломойського – можу сказати, що «муху» бачать лише ті, хто або сам цей ролик робив, або ті, хто забули, що влада не контролює ЗМІ, а ЗМІ – владу».

В новорічну ніч телеканал «1+1» українського олігарха Ігоря Коломойського не показав відеоролик Адміністрації президента про головні події року перед привітанням голови держави з Новим роком. У відео, серед іншого, були кадри з Ігорем Коломойським під будівлею «Укртранснафти».

У березні минулого року в Києві невідомі силовики оточили адміністративну будівлю підприємства, менеджмент якого контролюється олігархом Ігорем Коломойським. Сам він, будучи на той час головою Дніпропетровської ОДА прибув на місце події і назвав це «плановими роботами проти рейдерів».Згодом після інциденту Коломойський був змушений подати у відставку. Тоді Верховна Рада змінила закон про акціонерні товариства і розблокувала для держави можливості управління компаніями, вплив на які мав Коломойський.

XS
SM
MD
LG