Доступність посилання

ТОП новини

Центральна частина Севастополя повністю знеструмлена 


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Центральна частина Севастополя повністю знеструмлена через аварійні роботи на енергомережах анексованого Росією півострова. Про це повідомили у прес-службі російського окупаційного уряду міста.

«У зв'язку з аварійними роботами в мережах Кримської енергетичної системи диспетчером «Крименерго» введена в дію системна автоматика відключення навантаження. Внаслідок цього зараз у Севастополі знеструмлені проспекти Перемоги, Жидилова, Острякова й центр міста», – мовиться у повідомленні.

У відомств запевнили, що вживають усіх заходів для забезпечення житлових будинків і соціальних об’єктів теплопостачанням.

Ввечері 30 грудня в анексованому Росією Криму повідомили про припинення постачання електроенергії на півострів високовольтною лінією «Каховська – Титан». В компанії «Укренерго» повідомили вранці 31 грудня про падіння електроопори цієї ЛЕП. За попередніми даними поліції Херсонської області, опора завалилась у результаті вибуху. 1 січня в Херсонській обладміністрації повідомили, що ремонтні бригади замінили зруйновану електроопору.

Зараз анексований Росією Крим забезпечується за рахунок деякої власної генерації, привезених генераторних установок та через енергоміст із сусідньої Росії, та цього не вистачає.

Як заявив напередодні директор Всеросійського центру вивчення громадської думки Валерій Федоров, більшість жителів анексованого Росією Криму (93,1%) висловилися за те, щоб у комерційному контракті на постачання електроенергії з материкової України на півострів «не було вказано, що Крим є частиною України». Згідно з озвученими в Росії даними, 94% жителів Криму «висловили готовність потерпіти незначні перебої енергопостачання протягом трьох-чотирьох місяців».

XS
SM
MD
LG