Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу загиблих немає, поранені 2 українських військових – речник АТО


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу у зоні проведення АТО жоден український військовий не загинув, однак двоє були поранені. Про це на щоденному брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, у перший день нового року проросійські сепаратисти вдавались до збройних провокацій на донецькому напрямку, зокрема біля Донецького аеропорту, тоді як на луганському напрямку було тихо.

«У перший день 2016 року незаконні збройні формування чинили збройні провокації в районі Донецького аеропорту, зокрема біля Авдіївки, Опитного та Пісок, і на західних та північних околицях Горлівки», – сказав Лисенко і додав, що кілька провокацій сепаратисти вчинили і на маріупольському напрямку.

ЗСУ зафіксували проліт одного безпілотника бойовиків, розповів Лисенко.

Раніше сьогодні у прес-центрі штабу АТО повідомили, що за минулу добу, 1 січня, сепаратисти 42 рази порушили умови припинення вогню в зоні проведення АТО.

Донецькі бойовики на своїх сайтах пишуть, що за минулу добу Збройні сили України тричі обстріляли території, які контролює угруповання «ДНР». Остріли, за даними сепаратистів, тривали у населених пунктах Старомихайлівка і Спартак.

Так звана «народна міліція ЛНР» стверджує, що ЗСУ перекинули під Щастя спецпризначенців із батальйону МВС «Луганськ-1». Луганські сепаратисти з посиланням на свою розвідку заявляють, що українські силовики «використовують нинішнє затишшя для доукомплектування та зміцнення своїх позицій уздовж всієї лінії зіткнення».

Від вересня сторони конфлікту переважно дотримувалися режиму припинення вогню на Донбасі, були лише поодинокі випадки порушень цього режиму. Проте від початку листопада все частіше почали надходити повідомлення про порушення режиму припинення вогню, в тому числі із застосуванням заборонених Мінськими угодами важких озброєнь. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

За підсумками засідання контактної групи у Мінську 22 грудня були домовленості про черговий режим тиші на Донбасі, що мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, але повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити.

XS
SM
MD
LG