Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв затвердив програму патріотичного виховання росіян


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про затвердження програми патріотичного виховання громадян на 2016-2020 роки. Про це йдеться на сайті російського уряду.

«Держпрограма спрямована на створення умов для підвищення рівня консолідації суспільства при вирішенні завдань сталого розвитку Росії і гарантування національної безпеки», – йдеться в поясненні до постанови.

Повідомляється, що держпрограма поширюється на всі соціальні групи, вікові категорії, визначаючи пріоритетним патріотичне виховання дітей та молоді.

Усього на програму патріотичного виховання росіян виділяється 1,66 мільярда рублів, 305 мільйонів з яких мають освоїти у 2016-му. Значна частина цих коштів буде виділена з федерального бюджету.

У жовтні минулого року президент України Петро Порошенко затвердив Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки.

Військово-патріотичне виховання в Україні нині здійснюється на уроках предмету під назвою «Захист Вітчизни». З 2015-2016 навчального року викладання цієї дисципліни в українських шкільних програмах займає 140 годин.

XS
SM
MD
LG