Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі обіцяє «ще більше нетерпимості до корупції»


Міхеїл Саакашвілі виступає на антикорупційному форумі в Києві, 25 грудня 2015 року
Міхеїл Саакашвілі виступає на антикорупційному форумі в Києві, 25 грудня 2015 року

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі пообіцяв виявляти «ще більше нетерпимості до корупції у ввіреній нам області». Так він у Facebook прокоментував затримання 30 грудня 2015 року виконувача обов’язків голови департаменту Одеської облдержадміністрації Тетяни Марченко.

«Затримання... Марченко за корупцію – це далеко не кінець таких заходів. Сьогодні я ще раз поговорив на цю тему з головою СБУ Василем Грицаком, поспілкувався з представниками прокуратури та провів зустріч із головою УВС. Найближчим часом цілий ряд посадовців в Одеській області відчують на собі те, що надалі ми будемо тільки продовжувати закручувати гайки відносно безчесних чиновників», – твердить Саакашвілі.

У середу, 30 грудня, Служба безпеки України повідомила про затримання під час одержання хабара на 1,45 мільйона гривень «керівника одного з департаментів» Одеської ОДА.

«Чиновниця організувала систематичний механізм вимагання грошей з підприємців за «оперативне» підписання актів виконаних робіт та перерахунок бюджетних коштів за послуги з будівництва та реконструкції об’єктів обласної комунальної власності», – інформувала спецслужба.

Того ж дня Міхеїл Саакашвілі вказав, що ця чиновниця «не пройшла конкурс на свою посаду і, як це передбачається законом, була залишена тимчасовим виконувачем обов’язків до того, як буде знайдений новий начальник після проведення повторного конкурсу». Голова Одеської облдержадміністрації також зауважив, що це «ідіотська система, коли начальник залишається на час виконувачем обов’язків без перспективи залишитися».

XS
SM
MD
LG