Доступність посилання

ТОП новини

США заявили, що ще не готові запроваджувати нові «ракетні» санкції проти Ірану


Сполучені Штати Америки заявили, що перш ніж, можливо, оголосити нові санкції проти Ірану через його ракетну програму, необхідно здійснити ще певну дипломатичну і технічну роботу.

Як заявили в Білому домі, Конгрес США вже повідомлений про цю підготовчу роботу.

Як наголосив у суботу, 2 січня, заступник радника з національної безпеки Бен Роудз, домовленість, якої США і п’ять інших із провідних країн світу досягли минулого року з Іраном щодо ядерної програми Тегерана, ніяк не може перешкодити можливим новим санкціям через його ракетну програму.

В адміністрації президента США Барака Обами розглядають можливість запровадити нові санкції проти Ірану через його програму створення балістичних ракет, що, як вважають, порушує резолюції Ради безпеки ООН.

У Конгресі лунає критика адміністрації через те, що, як вважають критики, Білий дім надто повільно реагує на нещодавні іранські ракетні випробування.

Іран 10 жовтня випробував балістичну ракету «Емад» середньої далекосяжності. 15 грудня фахівці ООН заявили, що ця ракета здатна нести ядерну боєголовку, й відтак її розробка й випробування порушують резолюції Ради безпеки ООН.

Іран стверджує, що його програма розробки балістичних ракет не порушує обмежень із боку ООН і Тегеран розглядатиме будь-які нові санкції як порушення досягненої нещодавно ядерної угоди, за якою країна значно обмежує свою ядерну програму, а світова спільнота має за це поступово зняти з Тегерана ті санкції, що були накладені через ядерну програму. У світі наполягають, що ядерна угода ніяк не стосується цілком окремих санкцій через ракетну програму Ірану.

XS
SM
MD
LG