Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу бойових втрат українських військових немає – речник


Олександр Мотузяник, архівне фото
Олександр Мотузяник, архівне фото

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений, повідомив речник адміністрації президента України з питань антитерористичної операції полковник Олександр Мотузяник.

За його словами, на луганському та маріупольському напрямках ворог не порушував режиму тиші, важке озброєння з боку незаконних збройних формувань не застосовувалося.

Тим часом на Світлодарській дузі противник здійснив кілька дрібних провокацій на різних ділянках фронту від Троїцького та Луганського; при цьому ворог застосовував лише стрілецьку зброю, зокрема кулемети. На північних околицях Горлівки в суботу, 2 січня, було спокійно; натомість у Новгородському активізувалися ворожі снайпери: протягом доби зафіксовано три такі випадки, сказав речник.

Також серію провокацій окупантів було зафіксовано в суботу на схід та південь від Авдіївки, поблизу Опитного (з протилежного боку Донецької об’їзної дороги) та в Пісках. На цій ділянці фронту працюють ворожі снайпери, втім, безуспішно, заявив Мотузяник.

Уранці у прес-центрі штабу АТО повідомляли, що впродовж минулої доби спільні сепаратистсько-російські сили 20 разів намагалися спровокувати українських військовослужбовців на відкриття вогню у відповідь, і щоразу безрезультатно.

В угрупованні «ДНР», що захопило частину Донецької області, ще вранці заявляли, що обстрілів із боку українських силовиків протягом минулої ночі не було. В угрупованні «ЛНР», що діє в частині Луганщини, заявили, що становище на лінії протистояння за минулу добу «істотно не змінилося і характеризується як стабільно напружене», але про обстріли не повідомляли.

На засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську 22 грудня досягли домовленості про черговий, уже шостий режим тиші на Донбасі, що мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, але повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в його порушенні і заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG