Доступність посилання

ТОП новини

Поліція повідомила про загибель військового, про яку не повідомляли раніше


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Речник головного управління Міністерства внутрішніх справ у Луганській області Тетяна Погукай повідомила про загибель українського військовослужбовця, про яку раніше не повідомляли.

Як написала вона у фейсбуці, в суботу, 2 січня, до Станично-Луганського відділу поліції надійшло повідомлення медиків про те, що 1 січня до приймального відділення Станично-Луганської центральної районної лікарні було госпіталізовано військовослужбовця Збройних сил України 1975 року народження з діагнозом «вогнепальне поранення черевної порожнини», який помер у лікарні від цього поранення. «Перевіркою встановлено, що поранення військовослужбовець зазнав неподалік села Герасимівка Станично-Луганського району, поблизу кордону з Росією, під час патрулювання прикордонної ділянки», – додала Погукай.

Імені загиблого і детальніших обставин його смертельного поранення вона не навела.

Командування антитерористичної операції щодня подає наявні в нього дані про втрати українських військовослужбовців унаслідок бойових дій, але не наводить даних про втрати з інших причин. Зокрема, за цими повідомленнями, 1 січня внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців не було, двоє були поранені. Так само не повідомляли про загиблих і поранених унаслідок бойових дій і протягом 2 січня.

При цьому речник адміністрації президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко підтвердив у суботу, 2 січня, повідомлення про те, що у п’ятницю, 1 січня загинув один боєць батальйону «Айдар», але заявив, що, за його даними, це сталося не під час бою, і розслідування у зв’язку з загибеллю бійця триває.

Раніше того дня, 2 січня, про загибель під Горлівкою бійця «Айдару» Назара Галюка з Нетішина на Хмельниччині повідомили і в батальйоні, і в організації «Нетішинська самооборона». В організації при цьому заявили, що він загинув від пострілу снайпера, і куля пройшла крізь серце.

Також 2 січня про загибель іще одного бійця, що теж сталася 1 січня, заявили в партії «Свобода». За їхньою заявою, боєць полку «Азов» Олександр Коваль із Хотина на Буковині загинув під Маріуполем. Про обставини його загибелі не повідомляли.

XS
SM
MD
LG