Доступність посилання

ТОП новини

В Індії досі не завершили операцію проти нападників на військову базу Патханкот


В Індії силовики й під вечір за місцевим часом не завершили операції проти нападників на військову базу на півночі країни більш ніж через півтори доби після нападу.

За повідомленнями, на базі військово-повітряних сил Патханкот у штаті Пенджаб неподалік кордону з Пакистаном військові і спецзагони поліції досі намагаються нейтралізувати двох із нападників, які переховуються на ній. Як заявили в Міністерстві внутрішніх справ, нападників уже виявили і загнали в лісок на околиці території бази, й на їхню «нейтралізацію» очікують ближчим часом.

Раніше в неділю, 3 січня, стало відомо, що внаслідок нападу на базу, здійсненого в ніч на суботу, 2 січня, загинули вже семеро індійських військових: до двох загиблих у перебігу понад 14-годинного бою в суботу додалися ще четверо, що померли від поранень, і один військовий, що загинув від вибуху закладеної бойовиками міни вже в неділю. Також у перебігу бою були ліквідовані не менш як четверо підозрюваних нападників-ісламістів, а за іншими повідомленнями, й шестеро.

Група бойовиків потрапила на базу в її частині, де розташовані казарми, але не змогла дістатися на території, де перебувають бойові вертольоти, винищувачі та інше військове обладнання, повідомили індійські військові.

Припускають, що нападники прибули з недалекого Пакистану або з контрольованої Пакистаном частини Кашміру, що теж неподалік місця події. Цей напад вважають спробою зірвати нещодавнє поліпшення відносин між Індією й Пакистаном, що є в регіоні головними суперниками. Пакистан уже виступив із засудженням цього нападу як терористичного акту.

25 січня прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді несподівано прибув до Пакистану й зустрівся з тамтешнім прем’єром Навазом Шаріфом. Це був перший візит голови уряду Індії до Пакистану за останні 12 років.

XS
SM
MD
LG