Доступність посилання

ТОП новини

Павленко: 35 українських виробників отримали можливість експортувати товари до Молдови


Олексій Павленко
Олексій Павленко

35 українських підприємств, які випускають продукцію тваринного походження, отримали можливість експортувати товари до Молдови. Про це повідомив міністр аграрної політики Олексій Павленко на своїй сторінці у Facebook.

За його даними, відповідні дозволи отримали 19 підприємств-виробників молочної продукції, 11 виробників м’ясних продуктів, 3 – рибних та 2 – яєць та яєчних продуктів.

«Доступ до молдавського ринку відкриває широкі можливості для розвитку виробництва продукції тваринного походження та стимулює виробників підвищувати якість продукції і модернізувати виробництво. Отримання нашими підприємствами відповідних дозволів на експорт своєї продукції в цей раз до Молдови підтвердило відповідність української продукції міжнародним нормам та стандартам», – написав він.

Раніше Павленко повідомляв, що 10 українських виробників молочної продукції вже отримали дозвіл на експорт своєї продукції на ринок Європейського союзу.

З 1 січня 2016 року почала діяти зона вільної торгівлі між Україною та ЄС. В Єврокомісії зазначили, що з початком дії зони вільної торгівлі українські підприємці отримають стабільний і передбачуваний преференційний доступ на найбільший ринок світу з 500 мільйонами покупців, і так само підприємці з ЄС здобудуть легший доступ на український ринок.

XS
SM
MD
LG