Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сьогодні сепаратисти на Донбасі здійснили 10 збройних провокацій


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що сьогодні проросійські бойовики 10 разів намагались спровокувати українських військових на порушення режиму «тиші».

«Близько 9-ї ранку неподалік тимчасово окупованого Донецька противник впродовж півгодини прицільно гатив зі стрілецької зброї та гранатометів по наших позиціях в районі Опитного. Ефективним вогнем зі стрілецької зброї по вогневих точках бандитів українські воїни змусили агресорів припинити обстріл. Там же бійців сил АТО намагався поцілити ворожий снайпер. Всі його спроби виявились безрезультатними», – мовиться у повідомленні прес-центру штабу.

Українські військові також повідомляють, що ще один прицільний обстріл сил АТО сепаратисти здійснили зі стрілецької зброї біля Мар’їнки.

Також проросійські бойовики вели неприцільний вогонь з автоматичних станкових гранатометів в бік українських опорних пунктів біля Авдіївки та біля Опитного, додають у штабі АТО.

В угрупованні «ДНР», що контролює частину Донецької області, заявляють, що за минулу добу українські військові п’ять разів порушили режим тиші. В угрупованні «ЛНР», що діє в частині Луганщини, про обстріли не повідомляють.

На засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську 22 грудня досягли домовленості про черговий, уже шостий режим тиші на Донбасі, що мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, але повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в його порушенні і заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG