Доступність посилання

ТОП новини

Єльченко закликав ООН розгорнути миротворчу операцію на Донбасі й запросив оцінювальну місію


Володимир Єльченко, архівне фото
Володимир Єльченко, архівне фото

Новий постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявив, що однією з форм участі ООН у деескалації ситуації на Донбасі могло б стати розгортання там миротворчої операції.

«Ми готові обговорювати мандат та інші аспекти такої операції. З метою вивчення ситуації на місці запрошуємо в Україну оцінювальну місію Секретаріату ООН», – сказав він під час зустрічі з генеральним секретарем Організації Об’єднаних Націй Пан Ґі Муном, висловившись за активнішу роль ООН в умиротворенні російської агресії в Україні.

Крім того, на переконання українського представника, іншим напрямом співпраці могло б стати відкриття в Україні Офісу ООН із підтримки втілення мінських домовленостей, який, зокрема, займався б координацією проектів гуманітарного розмінування на сході України, спираючись на великий досвід ООН у цій сфері, повідомило представництво України при ООН.

На цій зустрічі Володимир Єльченко вручив Пан Ґі Мунові свої офіційні повноваження.

Також відбулося обговорення порядку денного України в Раді безпеки ООН, непостійним членом якої Україна стала на 2016 і 2017 роки. Єльченко зазначив, що одним із пріоритетів України стане забезпечення неухильного дотримання положень статуту ООН, насамперед у частині поваги до територіальної цілісності та політичної незалежності держав, мовиться в повідомленні.

9 грудня президент України Петро Порошенко підписав указ, яким призначив дотеперішнього посла України в Росії Володимира Єльченка новим постійним представником України при ООН із 1 січня 2016 року. 15 жовтня Генеральна асамблея ООН обрала Україну непостійним членом Ради безпеки ООН на два роки з 1 січня 2016 року.

XS
SM
MD
LG