Доступність посилання

ТОП новини

Поведінка Росії є проблемою – генерал Данфорд


Голова Об’єднаного комітету начальників штатів США генерал Джозеф Данфорд
Голова Об’єднаного комітету начальників штатів США генерал Джозеф Данфорд

Поведінка Росії становить проблему для США та їхніх союзників. Про це заявив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Джозеф Данфорд, відповідаючи 4 січня на питання про нову російську стратегію національної безпеки, в якій розширення і зміцнення НАТО трактується як загроза Росії.

Генерал Данфорд зазначив, що така позиція Москви не змінює його уявлень про загрозу, яку становить Росія. За словами генерала, він робить свій висновок, виходячи з того, який арсенал зброї, ядерної і звичайної, має Москва, з того, яку загрозу вона становить союзникам США. Поведінка Росії в Україні, зокрема, в Криму, а також у Грузії змушує Вашингтон серйозно ставитися до військового потенціалу Москви, заявив Джозеф Данфорд.

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США додав, що з часу вступу на посаду в жовтні 2015 року він двічі розмовляв з начальником Генерального штабу Росії Валерієм Герасимовим і планує підтримувати постійний контакт зі своїм російським колегою.

Росія наприкінці 2015 року затвердила нову стратегію національної безпеки. У ній, зокрема, вказано, що «здійснення Російською Федерацією самостійної зовнішньої і внутрішньої політики викликає протидію з боку США та їхніх союзників, які прагнуть зберегти своє домінування у світових справах».

XS
SM
MD
LG