Доступність посилання

ТОП новини

Діти з прифронтової Станиці Луганської приїхали в Карпати на Різдво


У Карпати на Різдво приїхали 200 дітей з прифронтової Станиці Луганської та інших міст і сіл Луганщини та Донеччини. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, пластуни з Івано-Франківська у холі залізничного вокзалу передали ровесникам зі сходу Вифлеємський вогонь.

Тут же для дітей організували невелике спортивне свято від прикарпатського богатиря Назарія Павліва. Він не лише демонстрував силові вправи, а й провів серед хлопців конкурс, переможці якого отримали солодкі подарунки.

Діти в прикарпатських родинах проведуть Святвечір, ознайомляться з різдвяними традиціями, для них проведуть різноманітні культурно-розважальні заходи.

У зворотному напрямку, на Донбас, вдруге вирушив «Фронтовий вертеп» Івано-Франківської греко-католицької духовної семінарії імені священомученика Йосафата. Цього разу поїхали тільки юнаки. Вони не лише виступатимуть перед воїнами АТО та пораненими в госпіталях з вертепом і колядками, а й пригощатимуть їх кутею та іншими різдвяними стравами.

У сценарії, який написала Валентина Юрків, поряд з традиційними дійовими особами вертепу є Ірод-Путін, «зелені чоловічки», «криза», захисники України.

За словами семінариста Андрія Овчара, «справа не лише в самому вертепі, а в тому, щоб у час свят не забути про бійців, щоб вони бачили, що їх люблять, що вони не самі там».

Волонтери зібрали також теплі речі для бійців та продукти до святкового столу.

Задля безпеки маршрут виступів «Фронтового вертепу» не розголошують. Але перший концерт запланований у Маріуполі. Прикарпатські колядники перебуватимуть на сході до 14 січня.

XS
SM
MD
LG