Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: спостерігачі бачили в Комінтернові бойову техніку сепаратистів


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Організація з безпеки і співпраці повідомила, що в перебігу відвідин села Комінтернова неподалік Маріуполя в понеділок, 5 січня, її спостерігачі бачили там близько 15 озброєних бойовиків угруповання «ДНР» і кілька бойових машин БМП-2 й БТР.

Як повідомила Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні, її члени змогли дістатися до села з заходу, з територій, які контролюють українські силовики: вибухові пристрої, які раніше були встановлені біля південно-західного в’їзду до села неподалік українського блокпосту, виявилися прибрані.

Натомість зі сходу, з тимчасово окупованої частини Донецької області, спостерігачі не змогли дістатися до Комінтернова: озброєні бойовики угруповання «ДНР» перепинили їх на блокпості біля окупованого села Заїченко й не пропустили далі, мовиться в повідомленні.

Об’єднані сепаратистські й російські сили окупували село Комінтернове, що доти було в «сірій зоні» між позиціями сторін конфлікту, ще 22 грудня й відразу почали мінувати підступи до нього. Тривалий час вони або не допускали туди членів місії ОБСЄ, або обмежували їхнє пересування селом, щоб ті не могли побачити бойової техніки бойовиків, перебування якої там є порушенням мінських домовленостей. У прес-центрі штабу АТО наголошують, що Комінтернове з воєнного погляду немає ані стратегічного, ані оперативного значення, і окупація цього села не змінює загальної розстановки сил в околицях Маріуполя.

XS
SM
MD
LG