Доступність посилання

ТОП новини

Мустафа Найєм запропонував бойкот компанії Coca-Cola, яка визнала Крим «російським»


Народний депутат Мустафа Найєм (фракція «Блоку Петра Порошенка») закликав громадян України бойкотувати вироби компанії Coca-Cola, яка внесла на мапу Росії окупований український Крим.

«Пропоную громадянам України у відповідь повернути компанію Coca-Cola на землю і відмовитися від покупки продуктів компанії, заодно нагадавши, що в жодній країні світу, в тому числі на батьківщині Coca-Cola, у США, Крим не визнається територією Росії, події на півострові називаються окупацією, у зв’язку з чим до Росії застосовуються економічні санкції», – написав він у фейсбуці.

Крім цього, додав депутат, «хотілося б дізнатися, що думає про це вибачення керівництво українського представництва компанії».

Найєм нагадав, що компанія Coca-Cola принесла вибачення за публікацію мапи Росії, на якій спершу були відсутні деякі частини цієї країни, зокрема, Калінінградська область і Курильські острови, але також не було й окупованого Криму. «Ми приносимо щирі вибачення за ситуацію, що склалася. Карта виправлена! Сподіваємося на ваше розуміння», – написала компанія під «виправленою» мапою, на якій позначили не тільки ті частини Росії, яких бракувало спершу, але й додали до Росії Кримський півострів.

«Особисто я не стану більше купувати цю продукцію і закликаю до цього всіх розсудливих співгромадян, у тому числі своїх друзів і підписаних на мене. Втрата невелика, заміну можна знайти. А ось принижувати цілу країну, яка зазнала тисячних втрат, і при цьому працювати на її ринку мені видається як мінімум дивним», – написав Мустафа Найєм і навів перелік продуктів і брендів, що є у портфелі українського відділення компанії: Burn; Coca-Cola; Fanta; Sprite; BonAqua; Nestea; соки Rich, BotaniQ і «Добрий»; Schweppes.

Він також закликав поширювати цей заклик із тегом #‎BanCocaCola.

Тим часом на сторінці російського відділення компанії в російській соцмережі «ВКонтакте», де публікувалися обидві карти, на цей час уже немає жодної. Вони збереглися тільки в копіях, які робили користувачі. Учасники дискусії питають, куди поділися ці мапи. Дехто з російських дописувачів пропонує тепер бойкотувати продукцію компанії в Росії через те, що вона зняла карту взагалі, «послухавши українських фашистів». Але такі коментарі швидко прибирають модератори.

Натомість на мапах України, які публікує українське відділення компанії Coca-Cola в соцмережі «ВКонтакте», Крим зображений, але тільки наполовину.

XS
SM
MD
LG