Доступність посилання

ТОП новини

У компанії Coca-Cola вибачилися за мапу Росії з Кримом


Українське представництво компанії Coca-Cola перепросило за «непорозуміння» через публікацію мапи Росії, на якій Крим був зображений під виглядом частини території цієї країни.

Як мовиться в офіційному коментарі компанії, надісланому виданню «Українська правда», вона вирішила видалити цю публікацію, хоча заявила, що, «як задумувалось, картинка не претендувала на географічну точність», але «була сприйнята інакше і викликала дискусію».

Уранці у вівторок, 5 січня, російське представництво компанії Coca-Cola принесло вибачення за публікацію мапи Росії, на якій були відсутні деякі частини цієї країни, зокрема Калінінградська область і Курильські острови, але також не було й окупованого Криму. «Ми приносимо щирі вибачення за ситуацію, що склалася. Карта виправлена! Сподіваємося на ваше розуміння», – написала компанія під «виправленою» мапою, на якій вже не тільки позначили ті частини Росії, яких бракувало спершу, але й додали до Росії Кримський півострів.

Це викликало хвилю обурення серед українських користувачів соцмереж, багато з яких закликали бойкотувати продукцію компанії Coca-Cola. Після того, як навколо цього спалахнув скандал, Coca-Cola взагалі зняла цю мапу зі своєї сторінки в російській соцмережі «ВКонтакте», де вона була поширена. Відтак уже російські читачі, раді з окупації Криму, стали висловлювати обурення тим, що компанія дослухалася позиції української сторони, й дехто став закликати бойкотувати продукцію компанії в Росії.

XS
SM
MD
LG