Доступність посилання

ТОП новини

Майже всім абонентам у Генічеську ввімкнули газ – «Херсонгаз»


Мер Генічеська Олександр Тулупов (п) на газорозподільній станції
Мер Генічеська Олександр Тулупов (п) на газорозподільній станції

Майже всім абонентам у місті Генічеську Херсонської області вже ввімкнули газ, повідомив голова правління компанії «Херсонгаз» Альберт Зангієв.

За його словами, які навела пресова служба Херсонської обласної державної адміністрації, станом на вівторок газ подавався до всіх багатоповерхівок, лишалося подати його ще в невелику частину приватного сектору.

Генічеськ зазнав нестачі газу після того, як 2 січня температура значно впала, використання газу для опалення зросло, а окупаційна російська влада Криму перекрила постачання до міста газу з резервного газосховища, що нині опинилося на тимчасово окупованій території, через що впав тиск у мережі. Пізніше в Москві заявили, що президент Росії Володимир Путін наказав «із гуманітарних міркувань» подати до Генічеська з Криму «російський газ» після того, як із таким проханням нібито звернувся мер міста Олександр Тулупов.

Мер Генічеська назвав цю заяву брехнею. А компанія «Нафтогаз України» нагадала, що газ для Генічеська не «російський», а видобутий на невеликому родовищі Стрілкове в Херсонській області. Цей газ щоліта запомповують у газосховище, що розташоване на території Криму, а взимку, в опалювальний сезон, подають його назад до міста.

При цьому, за наявності «власного родовища», Генічеськ не приєднаний до решти газових мереж України, тому брак захопленого Росією в окупованому Криму українського газу було неможливо надолужити з інших джерел. Та все ж завдяки переведенню газорозподільних станцій Генічеська на ручне керування в більшій частині міста постачання газу вдалося забезпечити ще до рішення влади Росії поновити повернення газу до міста зі сховища на території Криму.

XS
SM
MD
LG