Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: Київ очікує сьогодні звільнення 9 українців з полону сепаратистів


Обмін полоненими, архівне фото
Обмін полоненими, архівне фото

Українська сторона очікує вже сьогодні звільнення щонайменше 9 українських заручників із полону проросійських сепаратистів. Про це уповноважений президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Якщо заяви про готовність розблокувати процес звільнення правдиві, то ми чекаємо вже сьогодні звільнення як мінімум 9 українців, інформацію про яких представники ОРЛО підтвердили на останній мінській зустрічі (серед них і важкопоранений Володимир Ж.)», – написала Геращенко.

За її словами, українська сторона також очікує звільнення інших 130 українців з полону.

Раніше сьогодні ватажок угруповання «ЛНР» Ігор Плотницький заявив про намір відпустити полонених українських військовослужбовців. Кількість полонених, які будуть звільнені, сепаратисти не уточнюють.

Наприкінці 2015 року уповноважена президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомляла, що, згідно з уточненою інформацією від СБУ, в списку полонених – 139 українців. Тоді Геращенко не вказала, скільки українських полонених утримують бойовики угруповання «ЛНР».

22 грудня 2015 року тристороння контактна група обговорювала питання звільнення полонених, проте прогресу у вирішенні цього питання не було. Звільнення та обмін полоненими є однією з умов мінських угод.

XS
SM
MD
LG