Доступність посилання

ТОП новини

Бахрейн заявив про ліквідацію терористичного осередку, пов’язаного з Іраном


У Бахрейні оголосили про ліквідацію терористичного осередку, пов’язаного з Іраном, що планував напади й вибухи в цій державі Перської затоки.

Як заявляє Міністерство внутрішніх справ Бахрейну, осередок пов’язаний із Корпусом вартових Ісламської революції, елітним збройним формуванням шиїтського Ірану, а також із підтримуваним Іраном шиїтським рухом «Хезболла» в Лівані.

У Бахрейні більшість населення становлять шиїти, але при владі перебуває сунітська монархічна династія. Влада Бахрейну вже давно звинувачує Іран у підбурюванні бахрейнських шиїтів до заворушень.

Також Бахрейн став однією з країн, які перервали чи різко знизили рівень своїх дипломатичних відносин із Тегераном останнім часом через дипломатичний конфлікт між Іраном і Саудівською Аравією, провідною сунітською країною регіону. Причиною стала страта в Саудівській Аравії 2 січня проповідника з лав шиїтської меншини, якого – разом із кількома десятками звинувачених у причетності до сунітської ісламістської мережі «Аль-Каїда» – звинуватили в тероризмі, і напади на саудівські дипломатичні представництва в Ірані у відповідь.

Саудівська Аравія відтак перервала дипломатичні зв’язки з Іраном, також їх перервали чи обмежили Бахрейн, Об’єднані Арабські Емірати, Джибуті й Судан; Кувейт і Катар відкликали своїх послів із Тегерана, а Йорданія викликала для пояснень іранського посла.

XS
SM
MD
LG