Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина: винних в новорічних нападах можуть депортувати


Хайко Маас
Хайко Маас

Міністр юстиції Німеччини повідомляє, що шукачів притулку можуть депортувати, якщо з’ясується їхня причетність до серії новорічних сексуальних нападів в місті Кельн.

В інтерв’ю, опублікованому 7 січня, Хайко Маас сказав, що «кожен, хто вважає, що вони можуть порушити закон і порядок, повинні бути покарані – незалежно від того, звідки вони приїхали».

Окрім депортації, шукачі притулку також можуть зіткнутися з засудженням і тюремним ув’язненням на строк не менше одного року, навіть під час процедури надання притулку, сказав Маас німецькій медіа-групі Funke.

Десятки жінок повідомили про сексуальне насильство або пограбування в ніч з 31 грудня на 1 січня в Кельні. Жінки також були об’єктом насильства в Гамбурзі.

Поліцейські кажуть, що свідки описали злочинців як «арабського або північноафриканського походження», але чиновники зазначають, що є мало достовірної інформації про те, хто скоїв напади.

Ці інциденти викликали дискусію про поведінки людей, які шукають притулку в Німеччині, до якої у 2015 році був рекордний приплив мігрантів.

XS
SM
MD
LG