Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сьогодні сепаратисти 18 разів застосували зброю проти військових


Проросійський бойовик, архівне фото
Проросійський бойовик, архівне фото

На Донбасі сьогодні сепаратисти 18 разів застосували зброю проти українських військових.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, проросійські бойовики все частіше застосовують озброєння, яке заборонене Мінськими угодами, зокрема сепаратисти прицільно обстріляли один з українських опорних пунктів біля Невельського з озброєння танку, БМП та великокаліберних кулеметів.

«Ще один прицільний обстріл відбувся на Горлівсько-Світлодарській дузі. Там бандити зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів гатили в бік наших воїнів біля Луганського. По Зайцеві сепаратисти вели неприцільний вогонь з 82-міліметрового міномету», – йдеться у повідомленні.

У штабі АТО зазначають, що проросійські бойовики не припиняють здійснювати збройні провокації біля населених пунктів Піски, Опитне, Авдіївка, Новгородське, Майорськ і Луганське.

На Луганщині та маріупольському напрямку сьогодні дотримувалися перемир’я, додають українські військові.

В угрупованні «ДНР», що наразі контролює частину Донеччини, стверджують, що українські військові минулої ночі обстріляли зону біля сіл Безіменне і Саханка. В угрупованні «ЛНР» заявляють, що українські військові обстріляли позиції луганських бойовиків з танкового озброєння і міномета калібром 120 міліметрів.

Уранці в штабі АТО повідомляли про 51 обстріл з боку бойовиків за минулу добу.

Наприкінці минулого року на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську досягли домовленості про черговий, уже шостий режим тиші на Донбасі, що мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, але повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в його порушенні і заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG