Доступність посилання

ТОП новини

Іран скаржитиметься на Саудівську Аравію в ООН


Іран планує подати у Раду Безпеки ООН протест у зв’язку з нанесенням саудівськими літаками удару по будівлі іранського посольства у Ємені.

Заступник голови іранського МЗС Хосейн Амір Абдоллахіян заявив 7 січня, що під час саудівського бомбардуванню об’єктів в єменській столиці, місті Сана, одна з ракет вибухнула на території посольства Ірану, у результаті чого був важко поранений охоронець.

Коаліція арабських країн на чолі з Саудівською Аравією завдає авіаударів у Ємені по позиціях шиїтського угруповання «Аль-Хутті».

Цього тижня Саудівська Аравія і низка її союзників, включаючи Бахрейн, Кувейт, Судан і Сомалі, розірвали дипломатичні зв’язки з Тегераном – на знак протесту проти нападів на саудівські дипломатичні місії в Ірані. Шиїти в Ірані провели акції протесту, обурюючись стратою у Саудівській Аравії шиїтського проповідника Німра ан-Німра, звинуваченого, як і інші 46 страчених, у тероризмі.

Саудівська Аравія періодично заявляє, що не хоче війни з Іраном. Як заявив в інтерв’ю британському журналу Economist саудівський міністр оборони, наслідний принц Мохаммед бін Салман, такий конфлікт став би початком катастрофи.

XS
SM
MD
LG