Доступність посилання

ТОП новини

Портнов заявляє, що рішення суду ЄС щодо санкцій проти нього набуло чинності


Андрій Портнов
Андрій Портнов

Рішення Суду Європейського Союзу про незаконність запровадження санкцій щодо колишнього першого заступника глави Адміністрації президента Андрія Портнова набуло чинності. Про це Портнов повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Сьогодні канцелярія суду у Люксембурзі, повідомила, що Рада Євросоюзу у встановлені терміни не подала апеляційну скаргу і рішення суду ЄС від 26 жовтня 2015 року, який визнав протиправними всі рішення Ради ЄС про застосування щодо мене міжнародних санкцій набуло чинності», – написав Портнов.

Наразі підтвердження цієї інформації з інших джерел немає.

26 жовтня 2015 року генеральний суд Європейського союзу задовольнив скаргу Портнова на запровадження проти нього Радою ЄС санкцій у вигляді заморожування активів.

5 березня 2014 року Євросоюз заморозив на один рік активи 18 колишніх українських високопосадовців, яких підозрюють у незаконному заволодінні державною власністю. Під санкції потрапив також Портнов.

Через рік Європейський союз виключив із санкційного списку чотирьох колишніх українських високопосадовців, зокрема і Портнова.
Після цього він заявив, що в суді оскаржує факт введення санкцій. У Суді Європейського союзу, найвищому судовому органі ЄС, який засідає в Люксембургу, повідомили, що в його Суді загальної юрисдикції розглядають позов Андрія Портнова проти Ради ЄС у зв’язку із санкціями, які були накладені на нього у 2014 році.

XS
SM
MD
LG