Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сьогодні сепаратисти здійснили 14 збройних провокацій проти військових


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У штабі АТО повідомляють, що сьогодні бойовики здійснили 14 збройних провокацій проти українських військових, п’ять обстрілів були прицільними.

«Ворожі снайпери двічі намагались поцілити наших воїнів біля Новгородського. Зі снайперської зброї та великокаліберного кулемету загарбники били по позиціях сил АТО біля Луганського. В районі Мар’їнки вони двічі відкривали вогонь зі стрілецької зброї. На ділянці лінії розмежування сторін між тимчасово окупованими українськими містами Донецьк та Горлівка російсько-терористичні бандформування хаотично обстрілювали наші опорні пункти в районі Троїцького, Новгородського, а східніше Горлівки – біля Майорська», – йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО.

За даними українських військових, неподалік Донецького аеропорту бойовики знову обстріляли Опитне і Піски.

В усіх випадках порушення режиму «повної тиші» сепаратисти застосовували стрілецьку зброю, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети, використання озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, зафіксовано не було, додають у штабі АТО.

В угрупованні «ДНР», що наразі контролює частину Донеччини, заявляють, що минулої доби українські військові шість разів порушили режим тиші. В угрупованні «ЛНР» про обстріли не повідомляють.

Наприкінці минулого року на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську досягли домовленості про черговий, уже шостий режим тиші на Донбасі, що мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, але повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в його порушенні і заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG