Доступність посилання

ТОП новини

У Сімферополі заклади громадського харчування мають перейти на власне енергопостачання


Генератор у центрі Сімферополя
Генератор у центрі Сімферополя

З 8 січня, згідно з ухваленою окупаційною адміністрацією Сімферополя постановою, підприємства громадського харчування працюватимуть до 20:00.

Ці заклади мають перейти на споживання електроенергії через власні автономні джерела енергопостачання, повідомляє прес-служба «адміністрації» Сімферополя.

Також господарюючим суб’єктам забороняється здійснення будівельних робіт, реконструкцій та іншої будівельної діяльності, крім проведення аварійних робіт, а також використання світлових вітрин, вивісок та іншого світлового обладнання.

З 11 січня для промислових підприємств запроваджується особливий (за потужністю і часом) режим енергоспоживання, який підлягає індивідуальному погодженню з підприємством «Крименерго». Ця постанова діятиме до особливого розпорядження.

Раніше повідомлялося, що під час щоденних рейдів щодо дотримання режиму енергозбереження службами «адміністрації» Сімферополя здійснюються роботи з відключення зовнішньої реклами.

30 грудня до Криму перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження, ймовірно, у результаті вибуху, електроопори у Херсонській області. Зараз ЛЕП, якою до Крим передавали до 250 мегаватів, відновили, проте електроенергію на півострів не подають, оскільки завершилась дія енергоконтракту.

Як повідомляв керівник «кримського управління» МНС Росії Сергій Шахов, Крим зараз отримує 931 мегават електроенергії при потребі до 1350 мегават, і в години «пік» проводяться віялові відімкнення.

Зараз окупований Крим забезпечують електроенергією за рахунок деякої власної генерації, привезених генераторних установок та енергомостом із сусідньої Росії, та цих потужностей не вистачає.

XS
SM
MD
LG