Доступність посилання

ТОП новини

Після заяв лідера КНДР про ядерні випробування над Південною Кореєю пролетів бомбардувальник США


Бомбардувальник B-52
Бомбардувальник B-52

У неділю, 10 січня, США підняли у небо над Південною Кореєю свій бомбардувальник B-52 як «демонстрацію сили» після поширених заяв лідера КНДР Кім Чен Ина, які підтвердили випробування водневої бомби 6 січня, повідомляють західні ЗМІ.

За попередніми даними, В-52, що здатний завдавати ядерних ударів крилатими ракетами, американські військові перекинули з військової бази на острові Гуам в Тихому океані. Бомбардувальник перетнув повітряний простір Південної Кореї біля міста Осан.

Відповідні дії ВПС США відбулися на тлі підтвердження вже четвертого ядерного випробування з боку Північної Кореї.

Раніше у неділю лідер Північної Кореї Кім Чен Ин вперше прокоментував ситуацію з випробуванням водневої бомби 6 січня. Він назвав це випробування «самооборонним кроком», призначеним для захисту регіону від «небезпеки ядерної війни, викликаної імперіалістами на чолі зі США».

За останні роки КНДР провела три ядерних випробування: у 2006, 2009 і 2013 роках. Після випробування Північною Кореєю ядерної бомби у 2013 році Вашингтон надіслав здатні нести ядерні заряди бомбардувальники до Південної Кореї. Пхеньян у відповідь загрожував ядерним ударом по США.

XS
SM
MD
LG