Доступність посилання

ТОП новини

Біля лінії розмежування на Луганщині СБУ виявила арсенал зброї


©Shutterstock
©Shutterstock

Співробітники Служби безпеки України разом з військовослужбовцями виявили схованку з боєприпасами у місті Золоте на Луганщині, через яке проходить лінія розмежування. Як йдеться на сайті СБУ, арсенал сховали у підвалі п’ятиповерхівки, в якій ніхто не мешкає.

«Співробітники спецслужби вилучили зі схованки п’ять тротилових шашок по 200 грам кожна та п’ять електродетонаторів, понад тридцять гранат Ф-1 та РГД-5 із запалами до них, три протитанкові гранати, дві мінометні міни, майже десять пострілів до гранатометів різних типів, три з половиною тисячі набоїв різного калібру тощо», – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, наразі тривають оперативні з пошуку осіб, які заховали в будівлі зброю.

Місто Золоте розташоване за 60 кілометрів на захід від Луганська, поблизу траси «Бахмутка», на якій розташовані кілька блокпостів українських військових. У Золотому до початку бойових дій на Донбасі жили понад 10 тисяч людей.

З початком проведення АТО в Україні збільшився обіг нелегальної зброї. Повідомлення про затримання з такою зброєю або про вибухи з використанням такої зброї є непоодинокими.

XS
SM
MD
LG