Доступність посилання

ТОП новини

Аксьонов обіцяє будувати Керченський міст з кримських матеріалів


Сергій Аксьонов
Сергій Аксьонов

Глава російського уряду Криму Сергій Аксьонов обіцяє, що під час будівництва моста через Керченську протоку пріоритет надаватимуть кримським матеріалам і фахівцям.

Як заявив Аксьонов в ефірі телеканалу «Росія 24», вже досягнута «відповідна домовленість».

«Всі матеріали, які можуть бути використані і добуваються на півострові, будуть застосовуватися при будівництві цього моста. Все, що можливо, буде закуповуватися на території Криму. Така домовленість з підрядниками і Міністерством транспорту досягнута», – сказав він.

Аксьонов додав, що до будівництва мосту «вже залучені кримські будівельники, в першу чергу фахівці з Керчі».

«Міст буде основною дорогою життя. Не сумніваємося, що це дасть новий поштовх до розвитку регіону», – додав Аксьонов.

Про необхідність побудувати міст через Керченську протоку президент Росії Володимир Путін заявив 19 березня 2014 року, відразу ж після анексії Криму.

Пізніше прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав розпорядження про призначення підприємства «Стройгазмонтаж» Аркадія Ротенберга генпідрядником з будівництва переходу в Крим – моста. Влада Росії хоче побудувати цей перехід до грудня 2018 року.

Деякі експерти скептично ставляться до цієї ідеї, відзначаючи великі економічні витрати та геологічні труднощі.

У березні 2014 року Росія анексувала український Крим. Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. Країни Заходу також не визнають анексію Криму й запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG