Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сьогодні сепаратисти 10 разів обстріляли позиції українських військових


Проросійський бойовик, архівне фото
Проросійський бойовик, архівне фото

У штабі АТО повідомляють, що сьогодні сепаратисти близько 10 разів обстріляли позиції українських військових.

Українські військові зазначають, що впродовж дня обстріли тривали переважно біля тимчасово окупованої Горлівки.

«Зокрема загарбники декілька разів обстрілювали українських захисників з гранатометів та великокаліберних кулеметів в районі Майорська та Зайцевого. Також з території Донецького аеропорту в бік наших воїнів, які несуть службу в районі Опитного, відкривали вогонь ворожі снайпери. На тій же ділянці лінії розмежування противник один раз застосував великокаліберний кулемет», – йдеться у повідомленні прес-центру штабу.

Також, за даними українських військових, снайпер бойовиків з населеного пункту Спартак обстрілював позиції сил АТО південніше Авдіївки, а селище Піски один раз потрапило під обстріл сепаратистів зі стрілецької зброї.

Бойовики угруповання «ДНР» повідомляють, що минула ніч на території, яку вони контролюють, пройшла без обстрілів. Водночас повідомляють, що український снайпер у Зайцеві, біля Горлівки, застрелив «ополченця ДНР». Сепаратисти угруповання «ЛНР» про обстріли не повідомляють, проте заявляють, що 9 січня українські військові провокували бойовиків біля насаленого пункту Золоте.

Наприкінці минулого року на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську досягли домовленості про черговий, уже шостий режим тиші на Донбасі, що мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, але повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в його порушенні і заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG